Lubuskie Kulinaria Regionalne odbędą się w ostatni wakacyjny weekend i będą trwały od 31 sierpnia do 2 września. W tym czasie odwiedzający będą mogli odbyć prawdziwą kulinarną podróż, zostając w Gorzowie. Regionalne piwo, pachnące kiełbasy i wędliny, miody, sery oraz wiele innych przysmaków to już targowy standard. Podobnie jak degustacje, konkursy, wystawy i grana na żywo muzyka. Miłośnicy dobrej zabawy nie mogą tego wydarzenia przegapić!
Lubuskie Kulinaria Regionalne to impreza, która ma na celu propagowanie zdrowego i regionalnego jedzenia oraz kultywowanie tradycji kulinarnych. Ważną częścią tegorocznych Kulinariów jest Festiwal Brzmienia i Podniebienia – wyjątkowe wydarzenie dla pasjonatów dobrej muzyki, piwa oraz browarnictwa i jego historii. To tu czeka na nich wszystko to, czego można oczekiwać po imprezach tego profilu na całym świecie: degustacje różnorodnych gatunków regionalnych piw, możliwość nabycia unikatowych, limitowanych piwnych okazów kolekcjonerskich, a także oglądania wystawy zbiorów birofilskich. To wszystko odbędzie się nie tylko przy akompaniamencie dźwięcznie postukujących butelek i kufli, ale też dobrze skomponowanych brzmień. Więcej na www.gorzow.pl/przystan